Venice + Dorte Mandrup

In 2016 Dorte Mandrup Architects won the competition to build a visitor centre at the Unesco-protected nature reserve surrounding the Icefjord in Greenland. This forthcoming project is the inspiration source behind a large exhibition of the harsh and fascinating nature in Greenland. With over 200 square meters at disposal, it will be one of the most comprehensive installations at this year´s biennale in Venice. – We are so proud that someone has acknowledged us. It doesn´t get much bigger than being invited to participate at the 16th International Architecture Exhibition of La Biennale di Venezia. And the fact that we´ve also been allocated as much space as we have – it´s so fantastic, Dorte Mandrup says. – The exhibition will be a sensory experience that will enable visitors to fully comprehend the size and scale of the Greenlandic landscape. The conditions in Greenland are incredibly harsh, and this has greatly impacted the Greenlandic landscape. The conditions here are incredibly harsh, and this has greatly impacted the way we designed the Icefjord Centre. This kind of light, darkness and cold is something that can only be experienced in arctic areas like this, and it is these conditions that the exhibition at the Biennale Architettura 2018 strive to convey, Dorte Mandrup explains.

 

The forthcoming visitor centre at the Unesco-protected nature reserve surrounding the Icefjord in Greenland by Dorte Mandrup Architects. Image by MIR.

– The conditions in Greenland are incredibly harsh, and this has greatly impacted the way we designed the Icefjord Centre, Dorte Mandrup says. Image by MIR.

Image by MIR.
Photo: Adam Mork.– The kind of light, darkness and cold is something that can only be experienced in arctic areas like this, and it is these conditions that the exhibition at the Biennale Architettura 2018 strive to convey, Dorte Mandrup explains. Photo: Adam Mork.

Photo: Adam Mork.